top of page

mån 03 sep.

|

Erling Skakkes gate 14

Hållbara, blomstrande samhällen - workshop med Ron Fry

Hur skapar och underhåller vi engagemang hos människor för att nå positiv förändring och hållbar utveckling? Det, och lite till, lär vi oss under en tvådagars workshop under ledning av professor Ron Fry. Givande för engagerade, företagare, aktiva inom organisationer, skola och offentlig sektor.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Hållbara, blomstrande samhällen - workshop med Ron Fry
Hållbara, blomstrande samhällen - workshop med Ron Fry

Tid och plats

03 sep. 2018 09:00 – 04 sep. 2018 16:00

Erling Skakkes gate 14, Erling Skakkes gate 14, 7013 Trondheim, Norge

Om evenemanget

Hur skapar och underhåller vi engagemang hos människor för att nå positiv förändring och hållbar utveckling? Det, och lite till, lär vi oss under en tvådagars workshop under ledning av professor Ron Fry.

Vi kommer bland annat att arbeta utifrån följande temaområden:

- Smart Cities/Regioner (Hur kan vi bli bättre att på ett hållbart sätt på att utnyttja möjligheterna inom digital teknik?)

- Sharing Cities/Regioner (Hur kan vi bli bättre på att utveckla verksamheter inom delningsekonomi & kollaborativ ekonomi?)

- Ökad hållbarhet Sverige/Norge (Genom aktivt nätverksbyggande mellan deltagare inom bl.a temaområdena ovan)

Workshopen är givande oavsett om du är företagare, aktiv inom en organisation, inom skolan, engagerad privatperson eller del i offentlig sektor. Deltagarna kommer från både Sverige och Norge (Jämtland, Härjedalen & Trøndelag) och vi lägger stor vikt på att deltagarna skall få möjlighet att bygga nätverk inom sina hjärtefrågor eller temaområdena ovan.

VAD HÄNDER UNDER WORKSHOPEN

  • Workshopen lär ut principer och arbetssätt med förmåga att skapa engagemang hos enskilda och team för att åstadkomma handlingskraft. Det är användbart t.ex. vid förändringsprocesser som företags-, stads- och bygdeutveckling.
    • Vi lär oss också metoder för att att bättre bygga och underhålla givande relationer mellan olika aktörer. Starka relationer är en viktig beståndsdel för att nå effektiv samverkan, goda resultat med hög kvalité.
  • Målet är att ge människor förutsättningar att tillsammans se och skapa lösningar på utmaningar som uppstår såväl inom föränderliga organisationer som i en turbulent värld.

RESA

Resa med buss Östersund - Trondheim. Avresa 2 sept kl 16.00, Hemkomst 4 sept ca 20.00, inkl fika/matstopp.

Det kommer att vara möjligt att kliva på och av utmed resvägen.

MAT

Mat ingår, eventuellt tillkommer kostnad för vissa måltider utanför kurstiderna. Mer information finns i välkomstbrevet som du får då du anmält dig.

BOENDE

Boende ingår, hotell på gångavstånd från kurslokalen. Mer information finns i välkomstbrevet som du får då du anmält dig.

KOSTNAD

Workshop, resa och boende är kostnadsfritt. Kostnad för viss mat tillkommer eventuellt.

ANMÄLAN & SISTA ANMÄLNINGSDATUM

Anmälan till mail: kontakt@smice.nu eller via anmälningsknapp i eventet.

Anmäl dig senast 20 augusti

Antalet platser på workshopen är begränsat men det går bra att vara med så länge det finns plats. Efter sista anmälningsdatum behöver du själv lösa ditt boende och ev. resa (antalet platser i bussen är begränsat).

Kontakta oss direkt för mer information:

Mail

SMICE koordinator: kontakt@smice.nu

Telefon

Johan Lilja, arrangör: 070-213 37 54

Maja Blomqvist, koordinator: 063-14 65 48

OM RON FRY

Ron Fry har varit en drivande kraft i omställningen av både samhällen och företag i Cleveland, Ohio och runt om i världen. Workshopens innehåll bygger på hans och hans kollegor erfarenheter från det arbetet och han delar med sig av inspirerande exempel. Ron Fry är professor i Organizational Behavior på Weatherhead School of Business, Case Western Reserve University, Cleveland Ohio.

Några exempel på var Ron Fry funnits med och varit en viktig kraft är t.ex:

- Sustainable Cleveland, staden Clevelands arbete för att stödja medborgardrivna initiativ för en mer hållbar stad. Projektet går nu in på sitt tionde år.

- Fairmount Santrol, ett internationellt företag inom sandindustrin som ställt om till en mer hållbar affärsmodell och som idag är ledande leverantör av mineraler och materiallösningar för industri och energimarknaderna.

- Fowler Center for Businesses as Agents for World Benefit lanserades 24 juni 2004 på uppdrag av FN:s generalsekreterare, United Nations Leader Summit. Genom forskning, utbildning och avancerade utvecklingsprojekt med branschledare och beslutsfattare arbetar detta center för att främja extraordinär affärs- och samhällsinnovation. Arbetet förväntas bidra till nya sätt där företag bidrar till att utrota fattigdom, återställer naturens resurser samt bygger grunden för fred genom hållbara affärsverksamheter och konsumtion.

>> LÄNK till kort videoklipp med Ron.

OM ARRANGÖREN

Arrangemanget sköts av SMICE - Nätverk för hållbarhet i Mittnorden. Vill du ingå i vårt nätverk och bli kontaktad för framtida samarbeten, evenemang och fortbildningar i Jämtland, Härjedalen och Trøndelag? Då får du också vårt nyhetsbrev med uppdateringar om vad som händer inom hållbar, cirkulär utveckling i våra regioner. Klicka då JA på frågan om att ingå i SMICE nätverk i detta events intresseanmälan, eller via nyhetsbrevets anmälan: http://eepurl.com/duU7iP

Nätverkets kontakter delas inte med någon annan utan personens medgivande och hanteras av SMICE koordinatorer. Du kan när du vill lämna nätverket genom att kontakta oss på kontakt@smice.nu eller avregistrera dig via nyhetsbrevet.

Dela detta evenemang

bottom of page