Makromöjlighet med mikrogrönt!

August 21, 2018

Microgreens är samlingsnamnet för en mängd olika växter som odlas och äts som skott. Odlingen är energi- och vatteneffektiv och endast vatten tillsätts efter sådd, inga kemikalier används. Studier har visat att plantorna har ett näringsinnehåll som är 4-40 gånger högre än den fullvuxna växten (beroende på näringsämne).    

 

I projektet Microgreens utvecklar man idag produktion för att göra produkten tillgänglig för en bredare målgrupp och öka allmänkunskapen om vad microgreens är. I framtiden vill man att microgreens skall kunna erbjuda både privatpersoner och företag smakrik, näringspäckad, lokal gröda som finns tillgänglig året om. 

 

I projektet samarbetar Ruben J. Kahlil och Fia Gulliksson. Ruben har en bakgrund som Agricultural engeneer i Syrien och Fia är drivande inom hållbar, lokal gastronomi. Är du intresserad av att komma i kontakt med Ruben eller Fia t.ex för att testa microgreens på din restaurang? Kontakta dem via HEIM Fodstudio.

 

SMICE hjälper projektet Microgreens med stöd i affärsutveckling i form av kontakter, research och finansieringsrådgivning.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Utvalda inlägg

Cirkulär samverkan i Orkanger industriby

February 9, 2018

1/1
Please reload

Senaste inlägg