Megamöjlighet med mikrogrönt!

August 21, 2018

Microgreens är samlingsnamnet för en mängd olika växter som odlas och äts som skott. Odlingen är energi- och vatteneffektiv och endast vatten tillsätts efter sådd, inga kemikalier används. Studier har visat att plantorna har ett näringsinnehåll som är 4-40 gånger högre än den fullvuxna växten (beroende på näringsämne).    

 

I projektet Hydro-Team utvecklas idag produktion för att göra produkten tillgänglig för en bredare målgrupp och öka allmänkunskapen om vad microgreens är. I framtiden vill man att microgreens skall kunna erbjuda både privatpersoner och företag smakrik, näringspäckad, lokal gröda som finns tillgänglig året om. 

 

Projektet drivs av Ruben Alkahlil tillsammans med Hans Blixt, Ruben har en bakgrund som Agricultural engeneer i Syrien. Ruben fick priset "Årets unga Pionjär" 2019 för sitt arbete att skapa odlingssystem för microgreens, Ruben och Hans har också fått SKAPAs pris för unga innovatörer.

 

SMICE har bistått Ruben med stöd i affärsutveckling i form av kontakter, research och finansieringsrådgivning. 

 

Läs mer på Facebooksidan >>

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Utvalda inlägg

Sustainable Fashion Week i Östersund

February 5, 2020

1/2
Please reload

Senaste inlägg
Please reload

Arkiv
Please reload

Sök efter taggar
Please reload

Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 - 2020 SMICE - Samskapande Mittnordisk Innovationsarena för Cirkulär Ekonomi

Ett samarbetsprojekt inom InterReg.

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon