top of page

Megamöjlighet med mikrogrönt!


Microgreens är samlingsnamnet för en mängd olika växter som odlas och äts som skott. Odlingen är energi- och vatteneffektiv och endast vatten tillsätts efter sådd, inga kemikalier används. Studier har visat att plantorna har ett näringsinnehåll som är 4-40 gånger högre än den fullvuxna växten (beroende på näringsämne).

I projektet Hydro-Team utvecklas idag produktion för att göra produkten tillgänglig för en bredare målgrupp och öka allmänkunskapen om vad microgreens är. I framtiden vill man att microgreens skall kunna erbjuda både privatpersoner och företag smakrik, näringspäckad, lokal gröda som finns tillgänglig året om.

Projektet drivs av Ruben Alkahlil tillsammans med Hans Blixt, Ruben har en bakgrund som Agricultural engeneer i Syrien. Ruben fick priset "Årets unga Pionjär" 2019 för sitt arbete att skapa odlingssystem för microgreens, Ruben och Hans har också fått SKAPAs pris för unga innovatörer.

SMICE har bistått Ruben med stöd i affärsutveckling i form av kontakter, research och finansieringsrådgivning.

Läs mer på Facebooksidan >>

Utvalda inlägg
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page