Grønn fjellhageby i Oppdal

June 23, 2020

Grønn fjellhageby i Oppdal. Trehytteproduksjon, arealplanlegging & transporttjenester. SMICE har samarbetat med bl.a. Næringshagen i Oppdal, arkitektbyrån Pir II och NTNU (Norges teknisk-naturvetenskapliga universitet) för att bidra till ett hållbarare stug- och fritidsliv.

Problemet var att nybyggda stugor blev allt större och samtidigt står tomma en stor del av året, med negativa effekter inte bara för miljö och klimat utan även för bygden som får svårt att få en året-runt balans. Arbetet har bl.a mynnat ut i tre koncept för olika sorters stugboende och under 2020 rullar man ut ett studentsamarbete med NTNU där studenter skall bidra till att skapa de lösningar som krävs.

 

Mer om samarbetet med NTNU >>

Se koncepten som tagits fram >>>

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Utvalda inlägg

Sustainable Fashion Week i Östersund

February 5, 2020

1/2
Please reload

Senaste inlägg
Please reload

Arkiv
Please reload

Sök efter taggar
Please reload

Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 - 2020 SMICE - Samskapande Mittnordisk Innovationsarena för Cirkulär Ekonomi

Ett samarbetsprojekt inom InterReg.

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon