top of page

Grønn fjellhageby i Oppdal


Grønn fjellhageby i Oppdal. Trehytteproduksjon, arealplanlegging & transporttjenester. SMICE har samarbetat med bl.a. Næringshagen i Oppdal, arkitektbyrån Pir II och NTNU (Norges teknisk-naturvetenskapliga universitet) för att bidra till ett hållbarare stug- och fritidsliv.

Problemet var att nybyggda stugor blev allt större och samtidigt står tomma en stor del av året, med negativa effekter inte bara för miljö och klimat utan även för bygden som får svårt att få en året-runt balans. Arbetet har bl.a mynnat ut i tre koncept för olika sorters stugboende och under 2020 rullar man ut ett studentsamarbete med NTNU där studenter skall bidra till att skapa de lösningar som krävs.

Se koncepten som tagits fram >>>

Utvalda inlägg
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page