top of page

tis 27 mars

|

Regionalt Designcentrum Jämtland Härjeda

1000 idéer och en planet #22

Lunchföreläsning om vår gemensamma framtid, tema integration och demografi. Björn Bondesson, White arkitekter & Sara Wallentin, Innanförskapsakademin presenterar såväl dystopiska visioner som proaktiva projekt.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
1000 idéer och en planet #22
1000 idéer och en planet #22

Tid och plats

27 mars 2018 11:45 – 13:00

Regionalt Designcentrum Jämtland Härjeda, Prästgatan 9, 831 31 Östersund, Sverige

Om evenemanget

1000 idéer och en planet är en serie lunchföreläsningar om design och vår gemensamma framtid. Under våren kommer vi att bjuda på tre lunchföreläsningar som genomförs i samverkan med Reglabs satsning Region 2050.

Tema: integration och demografi.

Vad händer om man samlar oroande världshändelser som flyktingkrisen, framgångarna för Brexit, Sveriges ID-kontroller på Öresundsbron, tömningen av lägret i Calais och sammanför dem i en svensk kontext? Det är en fråga som Björn Bondesson, arkitekt på White Arkitekter ställt sig och skapat den dystopiska skildringen av Öresundsområdet, kallat Sundet, menat som ett debattinlägg i form av en arkitekturpresentation. Under denna lunchföreläsning får du höra Björn berätta mer om projektet, dess bakgrund och processen fram till den dystopiska skildringen som utspelar sig år 2030.

Någon som jobbar proaktivt med denna fråga är Innanförskapsakademien som drivs av Östersundshem, i samarbete med bland annat Arbetsförmedlingen. De vänder sig till ungdomar och nyanlända, med målet att förebygga utanförskap och främja effektiv kompetensförsörjning inom det lokala näringslivet. Sara Wallentin som är projektledare för Innanförskapsakademin kommer och berättar om verksamheten och hur de jobbar med social innovation och integration.

Anmäl senast den 26/3: hanna.fogelberg@regionjh.se. Föreläsningen är gratis och Designcentrum bjuder på enklare lunch.

Välkommen!

Eventet på Facebook: https://www.facebook.com/events/195839647683203/

Dela detta evenemang

bottom of page