top of page

tis 16 apr.

|

Åre Bibliotek

Färgglad och hållbar utveckling bland Himalayas toppar och dalar

Välkommen på en föreläsning och workshop kring de globala målen för hållbar utveckling och hur globala frågor kopplar till mode och klädproduktion. Anmälan görs till NicoleModigh@gmail.com

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Färgglad och hållbar utveckling bland Himalayas toppar och dalar
Färgglad och hållbar utveckling bland Himalayas toppar och dalar

Tid och plats

16 apr. 2019 18:00 – 19:30

Åre Bibliotek, Sankt Olavs väg 33, 837 52 Åre, Sverige

Om evenemanget

" För något år sedan såg jag en dokumentär om hur man kan se västvärldens nästa trendfärg genom att kolla på färgen i floderna i de länder som de producerar i. Jag ville veta vad den röda tshirten från Nepal betydde i ett större perspektiv. Följ med på jakten på en färgglad hållbar utveckling bland Himalayas toppar och dalar. "

- Nicole Modigh, Sida Alumni 2019.

Välkommen på en föreläsning och workshop kring de globala målen för hållbar utveckling och hur globala frågor kopplar till mode och klädproduktion.

Ta tillfället att med aktiva övningar och diskussioner lära dig om vad de globala målen för hållbar utveckling är för något och med dess koppling till de vackra kläder vi gillar att uttrycka oss i.

Workshopen är gratis och är ungefär 1,5h lång, beroende på hur stor och liten grupp det blir. Inga förkunskaper krävs förutom nyfikenhet :) 💚 🌍

Välkommen till Biblioteket Åre den 16/4, klockan 18.00.

Anmälan görs till NicoleModigh@gmail.com.

(med reservation, om anmälningarna blir mindre än 10 personer kan föreläsningen komma att flyttas fram)

----------------

Sida Alumni betyder att man under ett år är representant för Sida - biståndsmyndigheten. Det är ett program för studenter som nyligen gjort en fältstudie eller praktik i länder runt om i världen kommer gärna till er för att berätta om sina personliga upplevelser, kopplat till den globala utvecklingen. Med de Globala målen för hållbar utveckling som utgångspunkt kopplas deras personliga erfarenheter samman med utvecklings- och biståndsfrågor genom diskussioner och värderingsövningar. Med färska exempel kan alumnerna ge en bild av världen som utmanar de stereotypa bilder som många har. Genom Sida Alumni-projektet har de utvalda alumnerna fått en pedagogisk grund att stå på. De har också fått utbildning i svenskt utvecklingssamarbete och de Globala målen. Föreläsningen är gratis.

Vill du veta mer om Sida, de Globala målen för hållbar utveckling och biståndsfrågor. Vill du höra någon, som nyligen kommit hem från något av Sidas samarbetsländer, berätta och förklara på ett involverande, engagerande och personligt sätt? Jobbar du inom skolan, inom en organisation eller på ett företag?

Läs mer på www.Sidaalumni.se

Dela detta evenemang

bottom of page