karolina.natterlund
9 feb 2018

Repetition/Snabbversion tillfälle 1

0 kommentar

 

Vill du repetera första tillfället av Gemensam designprocess: Förändra tillsammans? Eller missade du första tillfället och vill hoppa på processen? Det går jättebra!

 

Längst ner i inlägget finns en film med det vi tog upp på första tillfället, inklusive instruktioner för hur du använder Värdekartan, Målgruppskartan och Planeringskartan här nedan.

 

Det viktigaste inför andra tillfället är att du/ni funderar över vilka värden er idé skapar, vem ni gör det för och att ni gör en användarstudie med representanter från er målgrupp.

 

Vi ses den 22 februari!

 

 

 

 

 

Senaste inlägg
 • karolina.natterlund
  jan 14

  Har ni en utmaning eller ett behov som ni vill arbeta med tillsammans med andra? Nu finns möjligheten att få stöd av SMICE och andra team för att driva er design- och utvecklingsprocess. Vi träffas fyra gånger för att få nya verktyg och bidra till varandras arbete. Inför varje träff arbetar ni med att utveckla och testa lösningar. Verktygen vi använder kommer från designmetodik, styrkebaserad utveckling och cirkulär ekonomi. Anmäl dig/ditt team till karolina.natterlund@regionjh.se innan den 7 februari 2019. Meddela om ni vill delta på distans eller fysiskt på Designcentrum, Prästgatan 9, Östersund. Träff 1: Förstå Tid: 14 februari 2019, 13:00-16:00 Fokus: Målgrupp och sammanhang Till nästa gång: Studera målgruppen Träff 2: Idéer Tid: 21 mars 2019, 13:00-16:00 Fokus: Cirkulär ekonomi, idéer och skisser Till nästa gång: Testa lösningar och välj en Träff 3: Bygg Tid: 11 april 2019, 12:00-15:00 Fokus: Prototyp, identitet Till nästa gång: Ta viktiga kontakter Träff 4: Förverkliga Tid: 16 maj 2019, 13:00-16:00 Fokus: Handlingsplan, framgångsfaktorer Vi ses!
 • karolina.natterlund
  13 feb 2018

  Vi ser fram emot andra tillfället i Förändra tillsammans! Vi kommer att börja med att varje person/team delar med sig av sina erfarenheter och insikter från användarstudien som ni gjort mellan första och andra tillfället. Förbered fem minuters presentation där ni svarar på frågorna: Vilken/Vilka metoder har ni använt? Vilka har ni träffat? Vad berörde dig? Vilka är de fem viktigaste insikterna? Använd gärna bilder och citat från studierna! Använd mallen här nedan för att analysera den data ni samlat in under användarstudien. Mallen kommer från Innovationsguiden: http://innovationsguiden.se/wp-content/uploads/2016/11/Hitta_monster.pdf
 • karolina.natterlund
  7 dec 2017

  Hej alla som vill förändra tillsammmans! På torsdag, den 7 december, kör vi igång med det första tillfället. Inför det är det kanonbra om ni tittar på Värdekartan här nedanför och funderar på hur ni skulle börja fylla i den utifrån er idé. Jag skickar även med en liten film om cirkulär ekonomi. Det går också bra att skriva i den här tråden om ni har frågor, tips eller helt enkelt vill bekanta er med varandra. Vi ses på torsdag!

© 2019 SMICE - Samskapande Mittnordisk Innovationsarena för Cirkulär Ekonomi

Ett samarbetsprojekt inom InterReg.

 • Facebook Social Icon
 • Twitter Social Icon