Maja Blomqvist
3 apr 2018

Loppis på nätet & i mobilen

0 kommentar

Redigerad: 3 apr 2018

Appar och webbtjänster som hjälper dig att återcirkulera det du inte använder och att köpa det som inte måste vara nytillverkat. Allt för att spara naturresurser och pengar!

Tipsa gärna andra om din digitala favorittjänst för att förlänga livet på våra prylar! >>>

LOPPIS & KÖP-SITER

Blocket.se - Allt mellan himmel och jord. Prylar, kläder, husdjur, hus, bilar, semesterboende eller nytt jobb finns att hitta på Blocket. Betaltjänst med många besökare med filtrering för ort och typ av vara.

 

Shpock - loppisapp! App för snabb försäljning i närområdet, oftast lite billigare varor. Finns både för iOS och Android.

 

Letgo - loppisapp! App för snabb försäljning i närområdet, oftast lite billigare varor. Finns för iOS, Android och på webben.

 

Reshopper - loppisapp! Fokus på kläder och prylar till för barn och familj. Finns både för iOS och Android.

 

Facebook har mängder av Köp & sälj-grupper, enklast är att använda sig av de som har en koppling till orten där du bor. Börja söka på Köp och sälj... och se vad som kommer upp.

 

SÄLJA VIA OMBUD

Sellphy - packa det du vill sälja i en Sellphypåse och skicka in. Det du skickat in läggs upp på Tradera och Sellphys egen sida, du sätter pris och vid försäljning får du 40% av försäljningspriset (- annonskostnad). Sellphy tar bara emot sådant som kan säljas vidare för minst 50 kr, t.ex. märkeskläder, accessoarer, skor, elektronik, sport & fritid och finare husgeråd.

 

AUKTIONER

Tradera - Mängder av varor från både privatpersoner och företag, inklusive företag som har som affärsidé att sälja begagnat (som Sellphy ovan eller Östersundsbaserade Jämtlands Auktionsbyrå). Även en del nytt. Finns för iOS, Android och på webben.

 

Bukowskis - auktionshus med både onlineauktioner och slagauktioner. Även shop med vissa objekt till fast pris.

 

Lauritz - auktionshus med onlineauktioner.

 

Östersunds Auktionsverk - möjligt att lägga bud via hemsidan fram till auktionsstart. Kontakta auktionshuset för mer information.

 

Jämtlands Auktionsbyrå - håller sina webbauktioner via Tradera.

 

Norrlands Auktionsverk - Webbaserat auktionshus med inriktning på exklusiva objekt inom antikt, konst, retro & design!

 

GRATIS

Tipptapp - app med gratisloppis och skjutstjänst mot betalning. Annonsera ut det du vill skänka bort. Skjutstjänsten matchar dem som behöver hjälp att transportera något med personer som kan ta på sig uppdraget. Annonsören anger själv vad man vill betala för skjutshjälpen. Kostnadsfri för annonsörer, finns både för iOS och Android.

 

Bjussa - gratisloppis. Vill du snabbt bli av med något som du inte längre behöver eller letar du efter något nytt? Titta runt bland allt som bortskänkes eller skänk bort något du inte längre använder. Filtrerar på ort, möjligt att skapa bevakningar.

Se filmen om Bjussa!

 

 

 

 

 

© 2019 SMICE - Samskapande Mittnordisk Innovationsarena för Cirkulär Ekonomi

Ett samarbetsprojekt inom InterReg.

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon