top of page

Food Sharing i Östersund!

FoodSharing i Östersund är ett initiativ som startade i början av 2018 och som växt mycket i antal aktiva under våren. Idag gör man verklig skillnad i kampen för att minska mängden matsvinn i Östersund! I korthet går verksamheten ut på att de räddar mat som annars skulle kastas, från ett antal livsmedelsbutiker i centrum. Den mat man tar hand om delas sedan mellan dem som är med och hämtar, därefter lämnas eventuellt överbliven mat på så kallade Fair Share Points. Mat som finns där är fritt fram för alla att hämta - gratis. Man har under våren och sommaren 2018 arrangerat ett event tillsammans med den norska organisationen Matsentralen under EatArt i Östersund 16 juni och deltar också på Think Green i Surfbukten 30 juni.

>>> Food Sharing efterlyser dig som vill engagera dig i Food Sharing eller som har en verksamhet som vill lämna mat till Food Sharing. Du som vill hämta mat är också välkommen.

Kontakta Food Sharing Östersund direkt via deras Facebooksida.

Mer om Food Sharing

Nätverket i SMICE har utifrån föreningens önskemål stöttat Food Sharing med lokal, kontakter, administration, marknadsföring och myndighetskontakter. Vi bistår också med att sprida information om evenemang och vad man gör inom Food Sharing.

Utvalda inlägg
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page