top of page

Sustainable Fashion Week i Östersund

Med bytesgarderob, marknader, modevisningar, loppisar och Fashion Talks förvandlas Östersund en gång om året till ett centrum för hållbart mode. 2019 hade hållbara modeveckan premiär och 2020 arrangeras den igen. Veckan syftar till att utmana konsumenter och modeindustrin att tänka om med syftet att främja en mer cirkulär industri med fokus på tre ord: reduce, reuse, recycle.

–Modeveckan kommer äga rum över hela stadskärnan. Vi vill bjuda in alla Östersundare att involvera sig och engagera sig i hållbart mode genom ett aktivt deltagande, berättar Lisbet Mellgren, en av projektledarna för Sustainable Fashion Week 2020.

Sustainable Fashion Week (SFW) 2019 lockade över 2 000 deltagare och uppmärksammades i såväl TV som radio, tidning, bloggar och sociala medier bland stora influencers. Arrangörerna har i år bildat en ideell förening med grundarna Norra Station, Clarion, Destination Östersund, Me and Malloy. Evenemanget genomförs med stöd från bland annat SMICE, Jämtkraft och Länsförsäkringar.

Utvalda inlägg
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page